Tjäna pengar på WoW

Att spela spel som till exempel WoW är inte bara kul, man kan faktiskt även tjäna pengar på det. Även om det inte är tillåtet i just det spelet sker handeln för flera hundratusen kronor varje dag.

3295631-dataspel

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att man kan tjäna pengar genom att spela på onlinecasino:

”Numera kan man ju också spela på poker var som helst och när som helst, så varför inte göra det när möjligheterna finns? Det är ju faktiskt så att man inte behöver satsa speciellt mycket för att vinna, det handlar snarare om att vara tillräckligt duktig och satsa på rätt sak.”

Sälja konton och spelskatter

Men det är faktiskt inte bara på pokerspel på nätet som man kan tjäna stora pengar. Många av de datorspel som finns kan generera en generös slant för den som är riktigt duktig. I spelet World of Warcraft kan man till exempel tjäna en hel del, rapporterar Dagens Nyheter. 2012 räknade man med att handeln i online-världar uppgick till cirka 87 miljarder kronor. I Kina tror man att runt en miljon människor jobbar med att samla ihop spelskatter som sedan säljs för riktiga pengar. Blizzard, som står bakom spelet, har förbjudit den här handeln men den svarta marknaden kan de inte hejda. Det finns ett gäng andra spel där handel dock är helt tillåtet och faktiskt är en del av spelet. I till exempel Second Life och Entropia Universe är handeln med riktiga pengar en självklarhet.

Förutom att samla ihop spelskatter och sälja, kan man tjäna pengar på spelet genom att sälja spelkonton. På ett sådant här konto samlas ett gäng mäktiga hjältefigurer och kontona säljs dagligen för fler tusen kronor. En kille från Stockholm har sålt fem av sina konton för mellan 3000 och 5000 kronor styck. Den som köper har oftast inte tid att bygga upp en bra avatar, och betalar därför för att någon annan ska göra jobbet.