Snabba spel

Det finns många spel som går snabbt att spela igenom, en kvart eller så, och som kan vara en skön avkoppling för den som behöver ta en paus efter att ha spelat Starcraft i fyra timmar. Det går naturligtvis att spela casino eller poker online, men det finns även spel där du inte riskerar att förlora några pengar.

Vad ska spelet innehålla?

Man brukar ju nämligen vara ganska mör i hjärnan efter flera timmars gamande, och de spel man spelar som paus ska gärna vara avkopplande och skilja sig rejält från det spel man spelat innan. Samtidigt ska det vara ett spel som gör att man blir tillräckligt skärpt för att kunna gamea igen. Vilket spel ska man då välja? Den frågan finns det inte något enkelt svar på, då det bland annat beror på vilket spel man spelat innan, samt naturligtvis också på vad man föredrar. Här kommer dock några allmänna tips, som kan tänkas passa de flesta:

Cantyouseeimbusy är en sajt som ursprungligen skapades för de som vill kunna spela spel på jobbet utan att chefen misstänker något. På sajten finns flera spel, som alla är utformade för att se ut som Excel-ark och annat som bara förekommer på kontor. Men trots detta så är spelen roliga, enkla att sätta sig in i, och håller hjärnan igång.

Betapet är ett Alfapet på nätet, och till skillnad från många andra Alfapet-liknande spel så finns det här ett snabbläge, där varje drag inte får ta mer än en viss tid. Det gör att ett parti kan avslutas snabbt, vilket är välkommet om man vill ge sin in i kampen i ”det riktiga” spelet snart igen.